Sponsored Links
Sponsored Links
Penmai eMagazine December! | All Issues

User Tag List

Like Tree7Likes
  • 4 Post By tnkesaven
  • 1 Post By sumitra
  • 2 Post By shrimathivenkat

சத்துப்பட்டியல்: பார்லி


Discussions on "சத்துப்பட்டியல்: பார்லி" in "Health" forum.


  1. #1
    tnkesaven is offline Yuva's of Penmai
    Gender
    Male
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    puducherry
    Posts
    7,956

    சத்துப்பட்டியல்: பார்லி

    பார்லி (வாற்கோதுமை) சத்துமிக்க தானிய வகைகளில் ஒன்று. இன்று நீரிழிவு, ரத்த அழுத்த நோயாளிகளின் பிரதான உணவு வகையில் ஒன்றாகவும், ஆரோக்கிய விரும்பிகளின் உணவுப் பட்டியலிலும் தவறாமல் இடம் வகிக்கிறது. இதிலுள்ள சத்துக்களை அறிவோம்...


    * பார்லி மிதமான ஊட்டம் தரக்கூடியது. 100 கிராம் பார் லியில் 270 கலோரி ஆற்றல் உடலுக்கு கிடைக்கிறது.


    * நூறு கிராம் பார்லியில் 54.4 சதவீதம் நார்ச்சத்து உள்ளது. ரத்தத்தில் உள்ள கொழுப்பின் அளவை கட்டுப்பாட்டில் வைக்க இது உதவும். குடல் பகுதியில் காணப்படும் நன்மை செய்யும் பாக்டீரியா நுண்ணுயிர்கள் இந்த நார்ச்சத்துக்களை எளிதில் கரையத்தக்க கொழுப்பு அமிலமாக மாற்றி வழங்கும். அது 'பியூட்ரிக் அமிலம்' எனப்படும். இது உடற்செல்களுக்கான அத்தியாவசிய எரிபொருளாகும்.


    * நன்மை செய்யும் பாக்டீரியாக்கள் புரப்பியானிக் அமிலம், அசிட்டிக் அமிலம் எனப்படும் இரு கொழுப்பு அமிலங்களையும் உருவாக்குகிறது. தசை மற்றும் நுரையீரல் செல்களின் எரிபொருளாக இவை பயன்படும். இந்த புரப்பியானிக் அமிலம்தான் ரத்தத்தில் கொழுப்பின் அளவை கட்டுப்படுத்தும் செயலிலும் பங்கெடுக்கிறது.


    * பார்லியில் உள்ள 'பீட்டா குளுகான்' எனும் நார்ப் பொருள், உடலில் உள்ள கெட்ட கொழுப்புகளை பித்தநீருடன் கலந்து, கழிவுப் பொருட்களுடன் சேர்த்து அகற்றிவிடுகிறது.


    * பார்லியில் 'வைட்டமின் பி' (நியாசின்) நல்ல அளவில் காணப்படுகிறது. அதிக அளவில் பார்லியை உணவில் சேர்த்துக் கொள்ளும்போது, இதயவியாதியான கார்டியோ வாஸ்குலார் பாதிப்புக்கு நியாசின் எதிர்ப்பு ஆற்றல் வழங்கும். மேலும் கெட்ட கொழுப்புகளான லிப்போ புரோட்டின் மற்றும் கொலஸ்டிராலின் அளவையும் கட்டுப்படுத்தும். ஒரு கப் பார்லி சாப்பிட்டால் தினசரி உடலில் சேர்க்க வேண்டிய 'வைட்டமின் பி' சத்தில் 14.2 சதவீதம் கிடைக்கும்.


    * உடலுக்கு அத்தியாவசியமான தாதுப் பொருட்கள் சிறந்த அளவில் காணப்படுகிறது. செலினியம் தினசரி அளவில் 52 சதவீதமும், டிரிப்டோபான் 37.5 சதவீதமும், தாமிரம் 31.4 சதவீதமும், மாங்கனீசு 31 சத வீதமும், பாஸ்பரஸ் 23 சதவீதம் உள்ளன.


    * காலை உணவில் பார்லியை அதிகமாக சேர்த்து வர இதய பாதிப்புகளை வெகுவாக கட்டுப்படுத்தலாம். 40 வயது கடந்த பெண்களுக்கு உடல்ரீதியாக பல்வேறு நன்மை வழங்கக் கூடியது பார்லி. மார்பக புற்றுநோய்க்கு எதிர்ப்பாற்றல் தரும்.


    * மிகுதியாக காணப்படும் மக்னீசியம், 300 நொதிகளை தூண்டும் துணைக்காரணியாக செயல்படுகிறது. இன்சுலின் சுரப்பதை தூண்டுவதால் நீரிழிவு பாதிப்பு ஏற்படாமல் காக்கிறது. பாதிப்பு ஏற்பட்டவர்களுக்கு சிறந்த நிவாரணம் தருவதாகவும் உள்ளது.


    வழக்கமாக பார்லி சேர்த்துவந்தால் ஆஸ்துமா பாதிப்புகள் அண்டாது. பார்லி தோற்றத்தில் கோதுமையின் சாயலில் இருக்கும். இதனை அப்படியே வேக வைத்து அரிசி சாதம்போல சாப்பிடலாம்.


    கோதுமையைப் போலவே மாவாக அரைத்து சப்பாத்தி, கூழ், தோசை, இட்லி என பல உணவுப் பண்டங்கள் தயாரித்து ருசிக்கலாம். பார்லி மாவு கலந்து கேக், இனிப்பு வகைகள் செய்து சாப்பிடலாம். பார்லி சூப் உடலுக்கு தெம்பு தரும். இதயத்துடிப்பு சீராகும். மதுபானம் தயாரிப்பில் நொதித்தலுக்கு பார்லி உதவுகிறது.
    Courtesy:""malaimalar

    Similar Threads:

    Sponsored Links

  2. #2
    sumitra's Avatar
    sumitra is offline Registered User
    Blogger
    Ruler's of Penmai
    Gender
    Female
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    mysore
    Posts
    23,699
    Blog Entries
    18

    Re: சத்துப்பட்டியல்: பார்லி

    Very useful information .thank you sir!

    tnkesaven likes this.

  3. #3
    sumitra's Avatar
    sumitra is offline Registered User
    Blogger
    Ruler's of Penmai
    Gender
    Female
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    mysore
    Posts
    23,699
    Blog Entries
    18

    Re: சத்துப்பட்டியல்: பார்லி

    Barley - What is barley?

    Whole grain barley is a healthy high-fiber, high-protein whole grain boasting numerous health benefits. When cooked, barley has a chewy texture and nutty flavor, similar to brown rice.
    சத்துப்பட்டியல்: பார்லி-barley200.jpg

    Cooking barley is similar to cooking rice. Cover 1 cup of pearl barley with 2 cups of water and simmer for 30-40 minutes before fluffing with a fork. Or, try using a rice cooker. Add 2 1/2 cups water per cup of barley. Pre-soak barley in plenty of water to cut down on the overall cooking time. Barley can be pre-soaked for an hour or overnight. Pre-soaking will reduce the cooking time to about fifteen minutes.
    Barley and your health:
    According to the FDA, barley's soluble fiber reduces the risk of coronary heart disease and can lower cholesterol. But that's not all that this amazing food does! Barley also contains insoluble fiber, whichreduces the risk of Type 2 diabetes and colon cancer. One cup of cooked barley provides 193 calories, 6 grams of fiber and 3.5 grams of protein. With less than one gram of fat per serving, barley is a virtually fat-free food and is also cholesterol-free.

    Types of Barley
    Barley is available in natural food stores in the bulk bins or the baking section. Some regular grocers stock barley in the natural foods aisle or next to the beans and lentils. Dehulled barley, or hulless barley, is unprocessed and takes longer to cook than pearl or pearled barley, which is more common. Quick cooking barley is just as healthy, yet takes only 10 minutes to cook. Try adding a handful of quick cooking barley to a simmering pot of soup.

    Barley trivia:
    98% of barley grown in the United States will never make it into your soup! Barley is refined to make barley malt - a key ingredient in beer, and is also grown for feeding animals used for food.



  4. #4
    sumitra's Avatar
    sumitra is offline Registered User
    Blogger
    Ruler's of Penmai
    Gender
    Female
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    mysore
    Posts
    23,699
    Blog Entries
    18

    Re: சத்துப்பட்டியல்: பார்லி

    Health Benefits of Barley

    BARLEY CONTROLS BLOOD SUGAR BETTER

    Dutch researchers used a crossover study with 10 healthy men to compare the effects of cooked barley kernels and refined wheat bread on blood sugar control. The men ate one or the other of these grains at dinner, then were given a high glycemic index breakfast (50g of glucose) the next morning for breakfast. When they had eaten the barley dinner, the men had 30% better insulin sensitivity the next morning after breakfast.

    BARLEY LOWERS GLUCOSE LEVELS

    White rice, the staple food in Japan, is a high glycemic index food. Researchers at the University of Tokushima found that glucose levels were lower after meals when subjects switched from rice to barley.

    BARLEY BETA-GLUCAN LOWERS GLYCEMIC INDEX

    Scientists at the Functional Food Centre at Oxfod Brookes University in England fed 8 healthy human subjects chapatis (unleavened Indian flatbreads) made with either 0g, 2g, 4g, 6g or 8g of barley beta-glucan fiber. They found that all amounts of barley beta-glucan lowered the glycemic index of the breads, with 4g or more making a significant difference.

    INSULIN RESPONSE BETTER WITH BARLEY BETA-GLUCAN

    In a crossover study involving 17 obese women at increased risk for insulin resistance, USDA scientists studied the effects of 5 different breakfast cereal test meals on subjects’ insulin response. They found that consumption of 10g of barley beta-glucan significantly reduced insulin response.

    BARLEY BEATS OATS IN GLUCOSE RESPONSE STUDY

    USDA researchers fed barley flakes, barley flour, rolled oats, oat flour, and glucose to 10 overweight middle-aged women, then studied their bodies’ responses. They found that peak glucose and insulin levels after barley were significantly lower than those after glucose or oats. Particle size did not appear to be a factor, as both flour and flakes had similar effects.


    BARLEY REDUCES BLOOD PRESSURE

    For five weeks, adults with mildly high cholesterol were fed diets supplemented with one of three whole grain choices: whole wheat/brown rice, barley, or whole wheat/brown rice/barley. All three whole grain combinations reduced blood pressure, leading USDA researchers to conclude that "in a healthful diet, increasing whole grain foods, whether high in soluble or insoluble fiber, can reduce blood pressure and may help to control weight."


    BARLEY LOWERS SERUM LIPIDS

    University of Connecticut researchers reviewed 8 studies evaluating the lipid-reducing effects of barley. They found that eating barley significantly lowered total cholesterol, LDL (“bad”) cholesterol, and triglycerides, but did not appear to significantly alter HDL (“good”) cholesterol.


    CHOLESTEROL AND VISCERAL FAT DECREASE WITH BARLEY

    A randomized double-blind study in Japan followed 44 men with high cholesterol for twelve weeks, as the men ate either a standard white-rice diet or one with a mixture of rice and high-beta-glucan pearl barley. Barley intake significantly reduced serum cholesterol and visceral fat, both accepted markers of cardiovascular risk.


    BARLEY SIGNIFICANTLY IMPROVES LIPIDS

    25 adults with mildly high cholesterol were fed whole grain foods containing 0g, 3g or 6g of barley beta-glucan per day for five weeks, with blood samples taken twice weekly. Total cholesterol and LDL (“bad”) cholesterol significantly decreased with the addition of barley to the diet.


    BARLEY PASTA LOWERS CHOLESTEROL

    University of California researchers fed two test meals to 11 healthy men, both containing beta-glucan. One meal was a high-fiber (15.7g) barley pasta and the other was lower-fiber (5.0g) wheat pasta. The barley pasta blunted insulin response, and four hours after the meal, barley-eaters had significantly lower cholesterol concentration than wheat-eaters.


    BARLEY’S SLOW DIGESTION MAY HELP WEIGHT CONTROL

    Barley varieties such as Prowashonupana that are especially high in beta-glucan fiber may digest more slowly than standard barley varieties. Researchers at USDA and the Texas Children’s Hospital compared the two and concluded that Prowashonupana may indeed be especially appropriate for obese and diabetic patients.


    GREATER SATIETY, FEWER CALORIES EATEN WITH BARLEY

    In a pilot study not yet published, six healthy subjects ate a 420-calorie breakfast bar after an overnight fast, then at lunch were offered an all-you-can-eat buffet. When subjects ate a Prowashonupana barley bar at breakfast they subsequently ate 100 calories less at lunch than when they ate a traditional granola bar for breakfast.


  5. #5
    shrimathivenkat's Avatar
    shrimathivenkat is offline Yuva's of Penmai
    Gender
    Female
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    chennai
    Posts
    8,456

    Re: சத்துப்பட்டியல்: பார்லி

    very useful info sir.

    tnkesaven and sumitra like this.

loading...

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Like It?
Share It!







Follow Penmai on Twitter