Sponsored Links
Sponsored Links
Penmai eMagazine November! | All Issues

User Tag List

Like Tree877Likes

Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!


Discussions on "Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!" in "Special Contest" forum.


  1. #51
    PriyagauthamH's Avatar
    PriyagauthamH is offline Registered User
    Blogger
    Guru's of Penmai
    Gender
    Female
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    London
    Posts
    6,342
    Blog Entries
    6

    Re: Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!

    Hi Nals, Mahi ,Rudhraa ...Thank you.......
    Mahi , parcel pottuten.............
    Karti , va seekiram pics podu ma.........


    Sponsored Links
    Parasakthi and gkarti like this.
    Priya


  2. #52
    krithi's Avatar
    krithi is offline Newbie
    Gender
    Female
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    chennai
    Posts
    81

    Re: Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!

    Smahi,

    Your ashoka alwa and kodubale are super.

    Thanks,
    Krithi.

    Parasakthi and PriyagauthamH like this.

  3. #53
    dayamalar's Avatar
    dayamalar is offline Registered User
    Blogger
    Ruler's of Penmai
    Gender
    Female
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Madurai
    Posts
    11,468
    Blog Entries
    10

    Re: Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!

    Quote Originally Posted by PriyagauthamH View Post

    Quote Originally Posted by PriyagauthamH View Post
    wow priya mam super........ivlo items.........enaku ipaiye ithellam sapdanum pola iruke..........


  4. #54
    Angu Aparna's Avatar
    Angu Aparna is offline Moderator & Blogger Minister's of Penmai
    Gender
    Female
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    India
    Posts
    4,709
    Blog Entries
    25

    Re: Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!

    Quote Originally Posted by smahi View Post
    கர்நாடகா ஸ்பெஷல் கோடுபலே (Kodubale)


    Attachment 120570

    தேவையான பொருட்கள் :-

    சிரோட்டி ரவை - 1/4 கப்

    மைதா - 1/4 கப்

    அரிசி மாவு - 1 கப்

    துருவிய தேங்காய் - 1/2 கப்

    எண்ணெய் - நான்கு டேபிள் ஸ்பூன்

    காய்ந்த மிளகாய் - காரத்திற்கேற்ப

    பெருங்காயம் - 1/4 டீஸ்பூன்

    ஓமம் - 1/4 டீஸ்பூன் ( விருப்பப்பட்டால் )

    எள் - சிறிதளவு

    உப்பு - ருசிக்கேற்ப

    பொரித்தெடுக்க எண்ணெய் .


    செய்முறை :-


    முதலில் வெறும் வாணலியில் ரவை , மைதா இரண்டையும் கலந்து சிறிது சூடு படுத்தவும்.

    அடுப்பை அணைத்து ஒரு பாத்திரத்தில் போட்டு ஒரு டேபிள் ஸ்பூன் எண்ணெய் விட்டு கலந்து ஆற வைக்கவும்

    சிறிய மிக்ஸி ஜாரில் தேங்காய் , காய்ந்த மிளகாய் இரண்டையும் சேர்த்து தண்ணீர் விடாமல் அரைத்து கொள்ளவும்.

    இந்த கலவையை ஆறிய ரவை மைதாவுடன் கலந்து மேலும் அரிசி மாவு,பெருங்காயம், எள், ஓமம், உப்பு மற்றும் 3 டேபிள் ஸ்பூன் சூடு படுத்திய எண்ணையையும் சேர்த்து சிறிது சிறிதாக தண்ணீர் தெளித்து சப்பாத்தி மாவு பதத்திற்கு கலக்கவும்.

    இந்த கலவையில் சிறிது மாவு எடுத்து நீளவாக்கில் உருட்டி இரண்டு முனைகளையும் சேர்த்து வளையல் போல் செய்து நன்றாக காய்ந்த எண்ணையில் போட்டு மிதமான சூட்டில் பொரித்து எடுக்கவும்.

    இப்பொழுது சுவையான மொரு மொருப்பான கோடுபலே சுவைப்பதற்கு தயார்.

    சுட சுட காப்பியுடன் சேர்த்து சாப்பிட சுவையோ சுவை.
    Quote Originally Posted by smahi View Post
    அசோகா ஹல்வா & கோடுபலே ( kodubale )


    Attachment 120572
    Quote Originally Posted by smahi View Post
    அசோகா ஹல்வா



    Attachment 120569


    தேவையான பொருட்கள் ;-


    பாசிப்பருப்பு - 1 கப்

    கோதுமை மாவு - 1கப்

    சர்க்கரை - 3 கப்

    கேசரி கலர் - ஒரு சிட்டிகை

    நெய் - 1/4 கப்

    முந்திரி பருப்பு - சிறிதளவு

    உப்பு - ஒரு சிட்டிகை


    செய்முறை ;-

    முதலில் பாசிப்பருப்பை வறுத்து சிறிது நீர் விட்டு வேகவைத்து எடுத்து ஆறியதும் மிக்ஸியில் போட்டு அரைத்து எடுத்து கொள்ளவும்.

    அடுப்பில் வாணலியை வைத்து சூடானதும் சிறிது நெய் விட்டு முதலில் முந்திரி பருப்பை பொன்னிறமாக வறுத்து எடுத்து கொள்ளவும்.

    அதே வாணலியில் கோதுமை மாவை போட்டு வாசனை வரும் வரை வறுத்து வேகவைத்து அரைத்து எடுத்த பாசிபருப்பையும் போட்டு அதில் கேசரி கலர் , உப்பு, சர்க்கரை, மேலும் சிறிதளவு நெய் சேர்த்து கட்டி தட்டாமல் நடு நடுவில் நெய் சேர்த்து கிளறி கொண்டே இருக்கவும்.

    வாணலியில் ஒட்டாமல் ஹல்வா பதம் வந்ததும் வறுத்து வைத்த முந்திரி பருப்பையும் சேர்த்து அடுப்பை அணைத்து விடவும்.

    இப்பொழுது செய்வதற்கு சுலபமான மற்றும் சுவையான அசோகா ஹல்வா சுவைப்பதற்கு தயார்.
    Quote Originally Posted by AnuRajesh View Post
    Gulab jamun and butter cake
    Attachment 120872Attachment 120874
    Quote Originally Posted by PriyagauthamH View Post
    Hi Friends , Posting pictures of our house diwali sweets and karam.......

    Made Badam Burfi ,Kesarpista cake and Badusha ......Made just Thattai for karam.........
    My theme or aim was to use no artificial colours and to restrict use of ghee to as minimum as possible ...so chose burfi/cake recipes.......have used only elaichi, saffron and nuts for flavouring ............ and no food colours .....
    Recipes for the sweets can be found in The diwali recipes thread ..........
    Baadhusha by Priya Gautham

    Badam cake /burfi by Priyagautham

    Kesar pista burfi by Priyagautham


    Thattai

    Ingredients:
    Rice flour -1 cup
    Roasted urad flour-1tbsp
    Pottukadalai maavu -1 tbsp
    Hot oil- 3 tsp
    Soaked channadhal-1tbsp
    Soaked urad dhal -1 tbsp
    White till seeds -1tbsp
    Hing-few pinches
    Salt
    Redchillies-4
    Garlic-2 flakes
    Pepper corns -20
    coconut milk and water -to mix
    Oil -to deep fry

    Preparation:
    Roast uradhal until nice aroma comes.....Cool and powder.......
    Powder the pottukadalai to a fine powder in mixie......
    Soak the channadhal and uradhal for atleast 1 hr in water .....
    Crush the red chillies to flakes and then grind the garlic and pepper with it(coarsely) ....
    I used shop bought idiyappam flour only ........

    Method :

    To the Rice (idiyappam)flour add the salt ,hing powder , uradhal flour and pottukadalai flour ............Mix well .......
    Now add the crushed red chilly,pepper,garlic mix....
    Add the Soaked uradhal and channadhal .....
    Mix it all well .......Add 3 tsps of hot oil and mix it ........Now mix with coconut milk and water to get a dough ......I used 1/4 cup coconut milk ...rest was water ........Keep covered ......

    Heat oil for deep frying in a kadai.......

    Take two ziplock covers ...Grease with oil .... Now take a gooseberrysize ball of the prepared dough ......Place it on one ziplock and cover it with another ziplock.....Press with a heavy round flat dabara or cup ........... voila thattai is ready to fry .......

    Deep fry in oil ...........
    Above measure made 15 thattais................

    Above recipe is from an online blog modified to suit my taste .......
    Quote Originally Posted by PriyagauthamH View Post
    Quote Originally Posted by PriyagauthamH View Post
    Hi dears... All your presentations and recipes are very nice. Wonderful and lovely presentation...



  5. #55
    gkarti's Avatar
    gkarti is offline Super Moderator Silver Ruler's of Penmai
    Real Name
    Karthiga
    Gender
    Female
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Madurai
    Posts
    49,110

    Re: Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!

    Hi Friends!

    I'm Back First of all I would like to express my sincere gratitude to Sumi kaa for giving me this opportunity.

    Polama.. Ready.. Ready.. Here’s the contribution from my side!


    Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!-1.jpg


    Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!-2.jpg


    Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!-22.jpg



  6. #56
    gkarti's Avatar
    gkarti is offline Super Moderator Silver Ruler's of Penmai
    Real Name
    Karthiga
    Gender
    Female
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Madurai
    Posts
    49,110

    Re: Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!


    Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!-43.jpg


    Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!-3.jpg


    Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!-5.jpg


    My Sincerest Thanks and appreciations to the Patient Souls (My Brothers/Sisters & Cousins) who helped me accomplish this Project… Ha ha ha LOL ! To My Dolzz, Here’s the ans for you.. Complan!! Hmm Next time I’ll add it for Sure Thank you for your assistance TKS

    I thoroughly enjoyed the creative process of the contest and My Best Wishes to all the Participants. Cheers


  7. #57
    dayamalar's Avatar
    dayamalar is offline Registered User
    Blogger
    Ruler's of Penmai
    Gender
    Female
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Madurai
    Posts
    11,468
    Blog Entries
    10

    Re: Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!

    wowow aks fabulous ya........
    ungaluku kulla inum evlo iruku super super
    athum antha omapori deco mind blowing iam loving it......
    antha rose petal idea sema aks........
    antha deco paniruka style color combo excellent aks.....
    ivlo sweets senjurukinga unga pakathule iruken oru kural kudutha odi vanthurupene its k....parcel pannunga......
    akssssss anaulum OREO vidala parthingala anga irukinga ha ha ha.


    keep doing aks...........super super

    ha ha ha k complan mukiyamla......u r always welcome ya...thank u aksssssss

    Last edited by dayamalar; 6th Nov 2013 at 09:47 PM.

  8. #58
    premabarani's Avatar
    premabarani is offline Commander's of Penmai
    Real Name
    Premalata Baranidharan
    Gender
    Female
    Join Date
    May 2012
    Location
    Doha,Qatar
    Posts
    2,364

    Re: Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!

    Quote Originally Posted by gkarti View Post

    Click image for larger version. 

Name:	43.jpg 
Views:	53 
Size:	627.9 KB 
ID:	121081


    Click image for larger version. 

Name:	3.jpg 
Views:	53 
Size:	628.6 KB 
ID:	121082


    Click image for larger version. 

Name:	5.jpg 
Views:	54 
Size:	908.1 KB 
ID:	121084


    My Sincerest Thanks and appreciations to the Patient Souls (My Brothers/Sisters & Cousins) who helped me accomplish this Project… Ha ha ha LOL ! To My Dolzz, Here’s the ans for you.. Complan!! Hmm Next time I’ll add it for Sure Thank you for your assistance TKS

    I thoroughly enjoyed the creative process of the contest and My Best Wishes to all the Participants. Cheers
    Hi karti
    Very very nice.
    The Soan Papdi is my Favourite sweet.
    Your's look yummy.
    can you please share the recipe if you don't mind?
    Prema barani

    Parasakthi, smahi, gkarti and 1 others like this.
    Prema Barani

  9. #59
    premabarani's Avatar
    premabarani is offline Commander's of Penmai
    Real Name
    Premalata Baranidharan
    Gender
    Female
    Join Date
    May 2012
    Location
    Doha,Qatar
    Posts
    2,364

    Re: Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!

    Quote Originally Posted by PriyagauthamH View Post
    Hi Priya
    kalakkal Priya. Nice.
    Prema barani

    Parasakthi, salma, smahi and 2 others like this.
    Prema Barani

  10. #60
    premabarani's Avatar
    premabarani is offline Commander's of Penmai
    Real Name
    Premalata Baranidharan
    Gender
    Female
    Join Date
    May 2012
    Location
    Doha,Qatar
    Posts
    2,364

    Re: Special Contest - Garnishing Sweets and Snacks!!!

    Quote Originally Posted by PriyagauthamH View Post
    Hi Priya
    The Pillayar looks different & Beautiful.
    Prema barani

    Prema Barani

loading...

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Like It?
Share It!







Follow Penmai on Twitter