Angu Aparna

Minister's of Penmai
Moderator
Joined
Jul 4, 2011
Messages
4,760
Likes
8,428
Location
India
#1
Vanakkam Friends,

Food is an Integral Part of all the Festivals and celebrations in our region. Every single festival brings the joy and mood along with the delicious food that is anticipated for all the year long. Some of our own traditional recipes have been rolled on from generations to generations. Even Our poojais have a varieties of items associated in the form of Prasathams.

Lets make this thread brighter with the festival food recipes like sweets, snacks, Keer, desserts, Savories, etc., to make our festival celebrations more tastier. Hoping our recipes bring happiness and fun much wanted during festive times.

And the topic : The Recipe of the month Oct 2018 is Festival Recipes.

One kind Request to all:
Please give only your own recipes here. Please avoid Copy Pasting from any other Websites or Newspapers.


diwali-sweets.jpg
 

gowrymohan

Ruler's of Penmai
Registered User
Blogger
Joined
Mar 26, 2012
Messages
14,481
Likes
26,207
Location
Sri Lanka
#3
எள்ளுப் புண்ணாக்கு

தீட்டிய எள்ளு - 1 கப்
வறுத்த உளுத்தம்மா - 1 கப்
சீனி (sugar) - 1 கப்
கொதிநீர் - சிறிதளவு

மிக்சியில் முதலில் சீனியை தூளாக்கி வைக்கவும். பின் தீட்டிய எள்ளை தூளாக்கி வைக்கவும். ஒரு பாத்திரத்தில் இவற்றுடன் வறுத்த உளுத்தம்மா சேர்த்து கலக்கவும். இந்த கலவையில் கொதிநீரை சிறிது சிறிதாக சேர்த்து கையால் பிசையவும். உருண்டைகளாக பிடிக்கும் பதம் வந்ததும். கலவையை சிறு உருண்டைகளாக பிடித்து பரிமாறவும்.
காய்ந்த பாத்திரத்தில் போட்டு ஈரம் படாமல் கவனமாக பாவித்தால் ஒரு கிழமை வரை பழுதாகாமல் இருக்கும்.
சுவையான சத்தான உணவு. காலை உணவாகவும் உண்ணலாம்.

நன்றி அபர்ணா :).
 

Similar threads

Important Announcements!

Type in Tamil

Click here to go to Google transliteration page. Type there in Tamil and copy and paste it.