Jaggery Varieties' Recipes - வெல்லம், கருப்பட்டி உணவு வகைகள்

jv_66

Super Moderator
Staff member
Super Moderator
Joined
Dec 2, 2011
Messages
32,259
Likes
83,843
Location
Bangalore
#1
Hi Friends,

Jaggery and it's varieties are very good for health. There are lots and lots of recipes which can be prepared from Jaggery and all it's varieties (leaving the WHITE SUGAR).

So, Let us have the title for
Recipe of the Month May 2018 as Jaggery Varieties' Recipes.

I kindly request all the members to share as many recipes as they could and help others to know these Jaggery recipes..

One Kind request to all:

Please share only your own recipes. Avoid Copy - Pasting from any other sources.


வெல்லம், கருப்பட்டி , பனைவெல்லம் , நாட்டுச் சர்க்கரை போன்ற அனைத்து வெல்ல வகைகளும் உடலுக்கு நன்மை பயக்கும் உணவுப் பண்டங்களாகும். இவற்றை வைத்து பற்பல உணவு வகைகளை தயாரிக்கலாம் .

ஆகவே , இந்த மே 2018 மாதத்திற்கான ரெசிபி தலைப்பாக ,
வெல்லம் கருப்பட்டி உணவு வகைகள் என்று வைத்துக் கொள்வோம் .


இந்தத் தலைப்பில் , வெல்ல வகைகளில் தயாரிக்கப்படும் இனிப்புகள் , பானகம் , ஜூஸ் வகைகள் , மற்றும் எதிலெல்லாம் இவைகளை சேர்த்தால் இனிப்புச் சுவையும் கிடைத்து , கூடவே உடல் நலமும் பேணப்படும் என்றும் அனைத்தையும் பகிருமாறு உங்கள் அனைவரையும் கேட்டுக் கொள்கிறேன் .


ஒரு விண்ணப்பம் :

உங்கள் சொந்த ரெஸிபிக்களை மட்டுமே இங்கே பகிரவும் . வேறு தளங்களில் இருந்தோ , செய்தித்தாள் போன்றவற்றில் இருந்தோ இங்கே ரெஸிபிக்களை copy paste செய்ய வேண்டாம் .
 

PriyagauthamH

Guru's of Penmai
Registered User
Blogger
Joined
Oct 22, 2012
Messages
6,391
Likes
28,896
Location
London
#2
ஆஹா... பிரமாதம், வெல்ல பலகாரம் ரொம்ப பிடிக்கும் எனக்கு. எல்லாரோட ரெசிபி படிக்க ஆசை. வெல்ல புட்டு, பணியாரம், கொழுக்கட்டை, பாயசம், இந்த கமர்கட், கடலை மிட்டாய், அதிரசம் இவ்ளோ தான் தெரியும். நேரம் கிடைக்கும் போது வரேன் என் ரெசிபியோட. வெல்லம்னாலே அந்த அதிரச பாகு தான் ஞாபகம் வருது... செம டெர்ரர்... வாங்க மக்கா வந்து உங்க ரெசிபி போடுங்க....
 

jv_66

Super Moderator
Staff member
Super Moderator
Joined
Dec 2, 2011
Messages
32,259
Likes
83,843
Location
Bangalore
#4
ஆஹா... பிரமாதம், வெல்ல பலகாரம் ரொம்ப பிடிக்கும் எனக்கு. எல்லாரோட ரெசிபி படிக்க ஆசை. வெல்ல புட்டு, பணியாரம், கொழுக்கட்டை, பாயசம், இந்த கமர்கட், கடலை மிட்டாய், அதிரசம் இவ்ளோ தான் தெரியும். நேரம் கிடைக்கும் போது வரேன் என் ரெசிபியோட. வெல்லம்னாலே அந்த அதிரச பாகு தான் ஞாபகம் வருது... செம டெர்ரர்... வாங்க மக்கா வந்து உங்க ரெசிபி போடுங்க....

வாங்க வாங்க ..eagerly waiting for your wonderful recipes.
 

Annapurani Dhandapani

Citizen's of Penmai
Penman of Penmai
Blogger
Joined
Jan 19, 2017
Messages
723
Likes
2,029
Location
Chennai
#5
Wow! I like jaggery recipes! Will come back with my recipes soon! Thank you Jayanthi Mam!
 

Annapurani Dhandapani

Citizen's of Penmai
Penman of Penmai
Blogger
Joined
Jan 19, 2017
Messages
723
Likes
2,029
Location
Chennai
#6

வெல்லம்!

இனிப்பு என்று நினைத்தாலே வெல்லத்தின் நினைவு நமக்கெல்லாம் தானகவே வந்துவிடும்! காரணம் நம் வாழ்வு வெல்லத்துடன் பின்னிப் பிணைந்த ஒன்று!

தமிழர்களின் வாழ்வும் வழிபாடும் அவர்களின் கொண்டாட்டங்களும் மிகவும் எளிமையானவை!

வருடம் முழுதும் அவர்கள் தங்கள் வாழ்வை ஒரு திருவிழாவாகவேதான் கொண்டாடி வந்துள்ளார்கள் என்றால் அது மிகையில்லை!

வருடத்தின் முதல் நாளான சித்திரைத் திருநாளில், தங்கள் வாழ்வு இனிப்பும் புளிப்பும் கசப்பும் துவர்ப்பும் காரமும் உப்புமாக அறுசுவையும் ஒரே விகிதத்தில் இருக்க வேண்டும் என்று மாங்காய்ப் பச்சடியை வெல்லமும் வேம்பம்பூவும் கலந்து செய்து உண்டு மகிழ்ந்தனர்!

அன்றிலிருந்து ஒவ்வொரு பண்டிகையும் அரிசியும் வெல்லமும் வேறு வேறு விதத்தில் கலந்து புதிய புதிய வகை பதார்த்தமாக விருந்து படைத்து கொண்டாடி மகிழ்ந்துள்ளனர்.

சித்திரையில் ஆரம்பித்து பங்குனியில் வெல்லத்தை வெறும் தண்ணீரில் எலுமிச்சையுடன் கலந்து பானகமாக வெயிலுக்கு இதமாக பருகினர்.

இதையே ஆங்கில மாதங்களை வைத்துப்பார்த்தாலும், தைத் திருநாளை சர்க்கரைப் பொங்கலுடன் (அரிசி + வெல்லம்) ஆரம்பித்து, டிசம்பரில் மார்கழி மாதம் திருவாதிரைக் களியில் (அரிசி + வெல்லம்) முடித்திருக்கிறார்கள்!

வெல்லம் கொண்டு செய்யப்படும் பல ரெசிப்பிக்கள் நமக்கு தெரியும் என்பதால் எனக்குப் பிடித்த சில ரெசிப்பிக்கள் இங்கே பகிர்கிறேன்!

 

Annapurani Dhandapani

Citizen's of Penmai
Penman of Penmai
Blogger
Joined
Jan 19, 2017
Messages
723
Likes
2,029
Location
Chennai
#7
Aval Pori Urundai


IMG_20161211_183231.jpg


This is a Karthigai Deepam Festival Recipe!

Ingredients

Aval Pori - 2 cup
Jaggery - 1/2 cup
Cardamom powder - 2 tsp
Dry Ginger powder - 2 tsp
Coconut (cut into small pieces) - 1/2 tbsp
Rice flour - 1 to 2 cup


Method

Clean Aval Pori by removing all dust, husk and impurities by dusting it.

Dissolve jaggery in 1 cup of water and filter the impurities. We must make a thick syrup with this jaggery water.

Add dry Ginger powder and coconut pieces to the jaggery water. Mix well. Bring this jaggery water to boil. It must boil continuously.

When it thickens, test it for right padham!

Take one tsp of this syrup and drop it in water. If you are able to make a thick ball out of it, then this is the right stage to switch off the stove.

Add cardamom powder and mix well.

Add this syrup to the cleaned Aval Pori immediately and mix well.

Grease you hands with rice flour generously (to avoid sticking of hot jaggery in your hands) and make small balls with the Pori-Jaggery mixture.

Aval Pori Urundai is ready!
 

Annapurani Dhandapani

Citizen's of Penmai
Penman of Penmai
Blogger
Joined
Jan 19, 2017
Messages
723
Likes
2,029
Location
Chennai
#8
Nel Pori Urundai


IMG_20161211_182617.jpg

Nel Pori Urundai is one of the main recipe of Karthigai Deepam festival!

Ingredients

Nel Pori - 2 cup
Jaggery - 1/2 cup
Cardamom powder - 2 tsp
Dry Ginger powder - 2 tsp
Coconut (cut into small pieces) - 1/2 tbsp
Rice flour - 1 to 2 cup

Nel Pori : Jaggery = 4 : 1


Method

Clean Nel Pori by removing all dust, husk and impurities by dusting it.

Dissolve jaggery in 1 cup of water and filter the impurities. We must make a thick syrup with this jaggery water.

Add dry Ginger powder and coconut pieces to the jaggery water. Mix well. Bring this jaggery water to boil. It must boil continuously.

When it thickens, test it for right padham!

Take one tsp of this syrup and drop it in water. If you are able to make a thick ball out of it, then this is the right stage to switch off the stove.

Add cardamom powder and mix well.

Add this syrup to the cleaned Nel Pori immediately and mix well.

Grease you hands with rice flour generously (to avoid sticking of hot jaggery in your hands) and make small balls with the Pori-Jaggery mixture.

Nel Pori Urundai is ready!

Note: If the jaggery syrup dissolves in water, then it should boil for some more minutes.

If the Pori-Jaggery mixture is too hard to make ball, then you can heat it slightly!


Nel Pori is different from Aval Pori!

 

Annapurani Dhandapani

Citizen's of Penmai
Penman of Penmai
Blogger
Joined
Jan 19, 2017
Messages
723
Likes
2,029
Location
Chennai
#9
Kozhukkattai / Modhakam

Kozhukkattai or Modhakam is a popular South Indian sweet dumpling made from rice flour, with a filling of grated coconut and jaggery. In Tamil Nadu the dish is traditionally associated with the Hindu God Ganesha, and prepared as an offering on the occasion of Vinayaka Chathurthi.

The dish is prepared by mixing grated coconut with jaggery, placing inside dumplings of rice flour and steaming the dumpling.


Kozhukkattai.jpg


Ingredients

For making outer covering:


Raw rice flour - 1 cup
Salt - to taste
Gingelly Oil - 150 g
Take 1 : 1 proportion of rice flour and water. (If the rice flour is wet then 1 rice flour : 3/4 water will be enough)


Preparation of Rice Flour:
* You may need a good quality Raw Rice for preparing rice flour. I took 1cup of Ponni Raw Rice.
* Wash and soak Raw Rice for 2 hours.
* Drain the soaked water completely and allow it to dry for half-an-hour on a clean dry towel under shade.
* The rice must be dry in such a way that, it must be wet but it must not stick on to our hands.
* At this stage you can make it at home using mixie or get it done in a flour mill.


For preparing Rice Flour at home using mixie:
* Dry grind the rice to nice powder using your mixie. You can use sieve (ஜல்லடை) to check for chunks!
* Rice flour is ready!
* It is understood that the rice flour prepared is perfect if you are able to draw kolam (rangoli) using that flour. If it is not perfect, you will not be able to draw kolam!
* With this rice flour, we can prepare Kozhukkattai, Idiappam, Murukku etc as per you choice!



For making Poornam

Coconut (scrapped) - 1 cup
Jaggery (powdered) - 1/2 cup
Cardamom ( powdered) - 1 tsp

Method

Poornam:

Take coconut and jaggery in a deep bottomed pan. Mix and saute it well in low flame; continue stirring for both to blend it in such a way that it must come like a ball. It must not stick to the pan.

Now add cardamom powder. At this stage, put off the stove and keep it aside to cool.

Kozhukkattai:

Heat 1 cup of water in a deep thick bottomed pan. Add required salt and 2 tsp of gingelly oil.

When it boils continuously, add the rice flour slowly with continuous stirring. Take care that no lumps are formed.

Continue to stir, until the flour becomes a thick dough. At this stage simmer the stove and close the pan leaving the laddle inside the pan itself. Switch off the stove and leave the dough aside for few minutes.

Now the dough will be thick! Mix it well with little water and gingelly oil and make it soft.

Take small ball of the dough; flatten it with hands and fill it with poornam and close it. Make more modhakams in the same way.

Pressure cook the modhakam for 10 minutes without whistle.

Modhakam is ready!

 

Annapurani Dhandapani

Citizen's of Penmai
Penman of Penmai
Blogger
Joined
Jan 19, 2017
Messages
723
Likes
2,029
Location
Chennai
#10

Ragi Pidi Kozhukkattai

ragi pidi kozhukkattai.jpg

Ingredients

Ragi Flour (Finger Millet) - 1 1/2 cup
Jaggery (Powdered) - 1 1/4 cup
Cashew nuts - 10
Raisins (Dried Grapes) - 10
Ghee - 2 tbsp.
Cardamom Powder - 1/2 tsp
Salt - 1 pinch
Water - 3/4 cup


Flour : Jaggery : Water = 1 1/2 : 1 : 3/4
As I like more sweet, I added extra Jaggery



Method

* Fry Cashew nuts, Raisins and Ragi flour in Ghee and keep aside.
* Add water to Jaggery powder and filter it for impurities and bring to boil.
* Add salt.
* Add fried flour to the boiling jaggery slowly. Take care that no lumps are formed.
* Add cardamom powder and mix well.
* Take it off from heat and now the mixture will be thick like ordinary Kozhakkatai Maavu.
* Leave it for few minutes, so that it comes to cool.
* Make medium sized balls and arrange it in Idli Cooker and cook for 8 minutes.
* Ragi - Healthy Pidi Kozhakkattai is ready to serve.

 

Important Announcements!

Type in Tamil

Click here to go to Google transliteration page. Type there in Tamil and copy and paste it.